4 gode grunde til at købe en sodavandsmaskine

Sodavandsmaskine, kulsyremaskine, danskvandsmaskine, sodastreamer – kært barn har mange navne. Uanset hvad du kalder den, så har du sikkert opdaget, at den funktionelle maskine har indtaget en prominent plads på køkkenbordet i mange nordiske hjem. Nedenfor har vi listet 4 årsager til maskinens popularitet, og hvorfor du selv bør eje en.
En integreret del af hjemmet

Sodavandsmaskinen har de seneste år vundet stort indpas igen i de nordiske hjem. Det skyldes, at maskinens design og funktion har gennemgået en mindre revolution, der påny har givet sodavandsmaskinen berettigelse i det moderne hjem. Maskinen havde første gang sin storhedstid i 1950’ernes forbrugersamfund, hvor du kunne finde sodavandsmaskiner i tusindvis af hjem verden over. Med en manglende evne til at forny sig, kombineret med et forældet og upraktisk design, mistede sodavandsmaskinen imidlertid sin popularitet i slutningen af 90’erne. 

I dag produceres sodavandsmaskiner i mere slanke og minimalistiske designs, hvilket igen har gjort dem til et kærkomment køkkenredskab og en naturlig integreret del af det moderne hjem. Nutidens maskiner er samtidig langt mere brugervenlige, da man har simplificeret betjeningen, således at flasken uden besvær kan til- og frakobles maskinen. Hvad der imidlertid altid har været genialt ved sodavandsmaskinen, er dens fleksibilitet ift. placering, da den fungerer uafhængigt af elektronisk tilkobling.

Gå ikke på kompromis med din egen smag

Med en sodavandsmaskine bestemmer du selv graden af brus i dit vand, og alt, hvad du tilføjer af frugt og grønt, vil få en forstærket smag grundet kulsyrens kemiske proces. Maskinen gør det muligt at skabe din egen unikke drink med præcis den mængde af smag, du ønsker. Med friske sirupper og lemonader har du uendelige muligheder for at tilsmage, justere og intensivere din unikke essens.

I en tid med COVID-19 og mere tid i hjemmet, har det aldrig været mere nærliggende at være kreativ i køkkenet, med de ingredienser du har i hjemmet. Nogle typer højtudviklede kulsyremaskiner kan endda karbonisere andre væsker end vand – og dermed gøre det muligt at eksperimentere med sjove kombinationer som bl.a. juice og vin, lemonade og gin eller vand og sirup. En sodavandsmaskine giver dig altså rig mulighed for at eksperimentere med nye drinks og smagsindtryk.

Godt for dig og miljøet

Med en sodavandsmaskine sparer du de mange ture frem og tilbage til supermarkedet for at købe engangsflasker. Det er således en mere omkostningseffektiv løsning at bruge en sodavandsmaskine, da du kan lave perlende frisk danskvand for under 2 kr. pr. liter.

Når du laver din egen hjemmelavet danskvand skåner du miljøet. Ifølge tal fra Hovedstadsområdets Forsyningsselskab udleder 1 liter vand 0,0002 kg CO2, når det pumpes direkte ud i forbrugernes vandhane. En liter danskvand fra supermarkedet udleder pga. transport- og produktionsudgifter gennemsnitligt 0,18 kg CO2, hvilket altså er cirka 900 gange mere, end når du laver hjemmelavet danskvand. (taenk.dk)

 Undersøgelser viser desuden, at familier med kulsyremaskiner i hjemmet drikker mere vand end andre. Dette skyldes, at oplevelsen af at drikke vand bliver sjovere og mere indbydende, når du kan eksperimentere med brus og smag. 

En god investering

Der er altså gode grunde til at anskaffe sig denne alsidige køkkenmaskine. Den sparer dig tid og penge, fordrer samvær i hjemmet og skåner samtidig miljøet.

Vidste du i øvrigt, at du kan bruge danskvand i dit hjemmebag i stedet for alm. postevand, hvilket gør dine kager langt mere luftige og svampede? Blot et lille boble-tip fra os.

Et køb af en kulsyremaskine er en investering i dit hjem, din tid og dine smagssanser.

Synes godt om artiklen?

Dela på facebook
Del på Facebook
Dela på linkedin
Del på Linkedin
sv_SESE